Vi står i kö på Sightseeing (del3)

Vinterpalatsets fasad

Ja vad ska man säga? Vi har blivit riktigt bitna av Sight-see-ing-flugan så idag bestämde vi oss för att inte heller missa Hermitaget, det sanktpeterska Vinterpalatset, från 1732.

Vi stod således i kö i 2,5 timmar, och vandrade sedan omkring inuti palatset i cirka en timme och såg magnifika rum, möbler och guldspiror. Museiansvarig hade också passat på att i samarbete med svenska armemuseum skapa en utställning om slaget i Poltava, vid namn ”The Perfect Victory”. Tredje Poltava-guideningen på tre dagar alltså. Tur att man aldrig riktigt varit någon stor rojalist direkt.

När vi sett den var vi tvugna att bryta för lunch. Nu var kanske också gränsen nådd för vad vi pallade i sightseeingväg på tre dagar. Dessutom hade vi en del att stå i eftersom vi imorse upptäckte en tråkig detalj som jag tänkte att Johan och Jonas skulle få skriva om. Spänningen olidlig? Vi ska bara äta först så kommer nästa inlägg snart.