Vi åker på Sightseeing (del2)

Peppade av Peterswalken dagen innan, stämde vi träff med Elina och Martin för att åka ut till det gamla Tsar-sommarpalatset Peterhof för en promenad kring 176 fontäner och 4 kaskader i en gigantisk park.

Vi sågs två tunnelbanestationer ifrån vandrarhemmet och hann på så sätt också testa hur det är att åka i den magnifikt stora tunnelbanan i Piter. Från denna station tog vi en Marshrutka-buss och åkte i stollefart utan säkerhetsbälten på landsvägen i 40 minuter. Det fanns liksom inget val när vi upptäckt att det inte fanns några bälten.

Vi fikade och åt glass och tittade på Simson och Lejonet, av Mikhail Kozlovsky. En fontän som symboliserar den ärofyllda segern över Kalle Dussins armeer vid Poltava. Något som vi får höra varje dag av stolta ryssar. Så här ser den ut (nedan=. Killen symboliserar Ryssland och draken/ödlan/lejonet är det läskiga Sverige.

Samson_and_Lion_Fountain

Väl värt ett besök!

När vi gått omkring nog mycket tog vi en Hydrofoil in till Piter igen. Vi skiljdes åt från Elina och Martin ett slag och sedan träffade vi dem igen för kvällsdinering på Dostojevskijs gamla favorithak som nu passande nog heter The Idiot. Där åt vi vegetariskt ryskt för hela slanten, det blev Borstj, Okroshka, Pelmeni och andra grymma saker som vi inte minns vad de hette.

Väl värt ett besök det också!