Vi går på Sightseeing (del1)

I förrgår bestämde vi oss får att nu fick det vara dags för att gå på lite riktig sightseeing i St Petersburg, vi är ju faktiskt intresserade av denna stads fantastiska historia! Vi hittade en flyer för företaget Peterswalk på vart vandrarhem och bestämde oss för att det var det här vi ville göra.

På en mötesplats i andra delen av staden träffade vi Sasha, vår trevlige men lite förvirrade guide, som till vardags läser statsvetenskap här i Piter.

Vi började vandringen med att promenera förbi platserna där Oktoberrevolutionen utspelade sig, passerade förbi det gamla KGB-kontoret (numera FSB), och förbi Gorkijs hus. Vi fick också bra inblick i det svensk’ryska kriget som slutade med nederlaget i Poltava, och besökte platsen där Peter den Store grundade St Petersburg, huvudstad i Ryssland fastän platsen för staden då faktiskt låg i dåvarande Sverige. Vilken fräckhet!

Cykelsällskapet ger Peterswalk-turen tummen upp och rekommenderar alla som turistar i en stad de inte vet så mycket om att gå omkring i fyra och en halv timme med en guide!