Oh, vilken härlig dag!

Yes, nu ska vi gå och lägga oss efter att ha klarat av den första etappen. Vi anlände till Vänskapens hus 16:30 efter att ha cyklat i ungefär en arbetsdag (7,5 timmar  lunch och fika).

Solen sken och vi hade som mest 26 grader idag. Men oftast var det lagom varmt och några Simpsons-moln skymde solen då och då. Imorgon ska det bli massivt regn säger dom!

Vi cyklade idag mestadels på den gamla kulturvägen Kungsvägen där vi kunde cykla tre personer i bredd på en slät och fin cykelväg bredvid den otrafikerade gamla landsvägen. Vi stannade för lunch på anrika Hesburger som har större marknadsandel i Finland än gamle McDonken.

– Sibyllakänsla, utbrast Joel mellan tuggorna på sin hälsosamma Veggieburger, med ett nöjt leende fullt av friterat potatismos och dressing.

– Jag gillar inte Sibylla, sade Jonas, men det här var gott.

– Ujuj, smask, sade jag själv (Johan). Slurp.

Sedan cyklade vi vidare efter att Joel fått en välbehövlig pumpning av hans gamla däck. Vi stannade ganska snart för att köpa minneskort och batterier till digitalkameran. Och sedan fotade vi loss. Vi har tagit en massa kort, men kan tyvärr inte lägga upp dessa förrän i övermorgon, då uppdaterar vi det här inlägget.

Vi cyklade på, mycket vackert. Vi är alla överens om att det n’ästan är lika fint som Värmland (Nordvärmland). EFter att ha stannat på Pingvinglass och kaffe i Salo på en båt.

Sedan satte vi oss på cykeln igen och drog snabbt 3 mil till där vi är nu. Vi möttes med öppna armar och en borttappad bokning, men det ordnade sig snabbt! Vi fick mackor, och sedan badade vi i sjön. Härligt! Friskt! Kallt!

Värdfamiljen värmde på bastun och vi har värmt alla ömma muskler. Sedan bjöds vi på grillning på bryggan. Vilken deal. Åk hit! 45 Euro för övenattning, lakan, handuk, tre mål mat (inklusive en grillkväll) bastu och dsch. Vi fick även låna roddbåten för en svlutande kvällstur. Nu somnar visst Jonas här i datarummet så Joel och jag följer honom till sängs så att han blir nedbäddat på ett korrekt och rimligt sätt.

God natt! // Cykelsällskapet genom Johan

2 svar på ”Oh, vilken härlig dag!

  1. Johan – gör mig en tjänst å ta reda på vad en halv special med extra allt heter på finska! Ingen senap!

  2. Hej på er!
    Det låter som att ni har det riktigt bra. Hoppas verkligen att det inte är det helvetiska regn, som har regnat in i sovrummet i Hammarby Sjöstad (folk kan inte bygga hus längre) hela natten, som drar över er idag. Ser fram emot nästa inlägg samt bilder från flumstället.
    Skickar kramar till er alla, och Joel får en puss också.
    Linda

Kommentarer är stängda.