Cykelsällskapet – Ryska federationen (0-1)

Datum:     Thu, 11 Jun 2009 22:35:23 +0200
Från:     jonas lundqvist
Till:     joel bergqvist och johan engdahl

Hej cykelvänner.

Jag var på den ryska ambassaden idag och den beryktade ”service-minded” andan slog mig med storm. Jag kan redan nu avslöja att jag inte fick något visum – mina papper dög inte. Rysskvinnan tittade ett ögonblick på försäkringspapprerna och blanketten. Sen kastade hon upp dom nonchalant i luften, slog ut armarna och sa – ”what can I do, what is this? This is nothing! You got nothing. You are here applying for visa an you got this. This is nothing”.

Så detta har jag fått lära mig.
1) Man bör stå utanför dörrarna när de öppnar för de blir snabbt massor av folk där. Jag fick vänta cirka en timme på min tur.
2) Vi måste åka in i Ryssland exakt den dag som står angivet i visat.
3) Försäkringspappret ska vara underskrivet av och helst stämplat (eventuellt var det ett krav)
4) Vi måste ha en inbjudan från alla de ställen vi ska bo på från dag ett tills det att vi åker hem.
5) Vi måste kunna redovisa boende för alla nätter vi befinner oss i Ryssland.

Äventyret har börjat mina vänner. Cykelsällskapet – Ryska federationen (0-1), men vi får samla ihop oss. Boka lite fler boenden i Viborg osv. Ett besök på ryska resebyrån? De kan kanske ordna med boende mellan Viborg, St:Petersburg så får vi visat på köpet, de brukar ju fixa ansökningar och inbjudningar.

/Jonas