En tvätt-o-bar!

I torsdags när vi kom fram till St Petersburg och hade checkat in på vårt hostel, träffade vi gra andra ungdomar som också bodde här.

Efter att ha pratat med dem ett tag, tröttnade vi lite på att ha backpackerfest och drog iväg själva och sjöng karaoke. Efter detta skulle vi gå vidare till en klubb eller liknande, men på gatan mötte vi en kille som sade att han var DJ på ett ställe i närheten. Vi följde med honom.

phpASbhTYPM

Stället var jättebra, trevliga människor och god öl. Johan och jag gick vidare efteråt när Jonas kastat in handuken.

Dagen därpå gick vi runt halva stan och letade efter ett ställe att tvätta våra kläder på, helt utan framgång. Vi frågade folk men ingen visste vart det låg en tvättinrättning. Lyckan vände när vi fick vägbeskrivning av tjejen i receptionen på hostelet. Hon ritade på en karta och vi fyllde ryggsäcken med smutsiga kläder.

När vi närmade oss tvätterian sade vi alla ”aha, det var typ i de här kvarteren stället vi var på igår låg!” och ”men där är ju baren, coolt att den ligger i samma hus som tvätterian”. Och sen hittade vi ingen tvätteria. Vi gick in i baren och frågade och då sade de. ”Ja, det är i rummet bakom baren.” Det var alltså samma ställe! När vi tittade på fönstret så såg vi att detta var en tvätt-o-bar, som heter Stirka.

phpasqWy7PM

Smart. Tvätta och bli full samtidigt. Så ryskt!

1 svar på ”En tvätt-o-bar!

  1. Pingback: Våra cyklar är stulna!

Kommentarer är stängda.